İSTANBUL / ŞİLE - Şile Oya-Ali Osman Keçici Sosyal Bilimler Lisesi

Ekm

Tem

Pansiyon kayıt ve yerleştirme kılavuzu yayımlanmıştır. Pansiyon kayıtları öğrencinin okula kaydı düştükten sonra velinin bizzat okula gelmesi ile kılavuzda belirlenen tarihlerde gerçekleştirilecektir. Yerleştirme sonuçları ayrıca açıklanacaktır. Kılavuz dikkatlice okunarak gerekli bilgilere ulaşılabilir. Sorularınız için okul telefonumuzdan bilgi alabilirsiniz. Tüm öğrencilerimize tercihlerinin hayırlı olmasını diliyoruz.

Ekm

Millî Eğitim Bakanlığınca okullar arasındaki farklılıkların azaltılarak fırsat eşitliğinin sağlanması kapsamında okullar arasındaki iş birliği ve destekle eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak, üreten ve paylaşan dinamik okullar anlayışını geliştirmek, öğrenciler arasında bilgi, kültür, sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma, dayanışma gibi konuları paylaşmak ve geliştirmek amacıyla "Okul Ortaklığı Programı" başlatılıyor.

Tem

OKULUMUZ HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR:

* Okulumuz Sosyal Bilimler Lisesi türünde İstanbul'da bulunan 3 okuldan biridir.

*2018 -2019 Eğitim Öğretim Yılında 3 sınıf açılmış, 90 öğrenci okulumuza kayıt yaptırmış olup, yüzdelik dilimleri %7 ile %21 arasındadır.

*2019 -2020 Eğitim Öğretim Yılında 3 sınıf açılmış, 90 öğrenci okulumuza kayıt yaptırmış olup, yüzdelik dilimleri %6 ile %16,21 arasındadır.

*2020- 2021   Eğitim Öğretim Yılında 4 sınıf açılmış, 136 öğrenci okulumuza kayıt yaptırmış olup, yüzdelik dilimleri %7 ile %16,31 arasındadır.

*2021- 2022 yılı için 34 kişilik 3 sınıf açılacak olup kontenjanımız 102 kişidir.

*Öğrencilerimiz ilk sene İngilizce Hazırlık sınıfında okumaktadırlar. İngilizce ders saati 20 saattir. İkinci Yabancı Dil Almancadır.

*Öğrencilerimizin çoğunluğu TM alanından Hukuk, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Uluslar arası Ticaret ve Finans, İşletme, İktisat, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikoloji, Sağlık Yönetimi gibi bölümler seçip üniversiteye girmeyi hedeflemektedir. Sözel Alanda tercihte bulunan öğrencilerimiz Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Özel Eğitim Öğretmenliği ve benzeri  gibi  alanlarda üniversitelerde akademisyen veya çeşitli eğitim kurumlarında öğretmen olmayı hedeflemektedirler.

*Okulumuz Anadolu Öğretmen Lisesinden 2014 yılında Sosyal Bilimler Lisesine dönüştüğü için 2018 yılında mezun vermemiş olup 2017 Mezunlarımızdan 44 Öğrencinin 31 i Üniversiteye yerleşmiştir. Başarı Oranı %70.4

*2019 Yılı * Mezun Olan Öğrenci :36   *Yerleşen Öğrenci:27  *Yerleştirme Oranı:%75 *İlk Binde 2 Öğrenci  *İlk Yüzbinde:24 Öğrencimiz yer almıştır.

*Okulumuzun 122 kontenjanlık Erkek Pansiyonu 122 Kontenjanlık Kız Pansiyonu bulunmaktadır. Pansiyonlarımıza 2020-2021 yılı için 28 Erkek Öğrenci,  23 Kız Öğrencilik boş kontenjan bulunmaktadır. Pansiyon Yerleştirme Sonucu Kontenjan Dışı kalan öğrenciler Şile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yatılılık Komisyonuna başvuru yapabilir.

*2020 – 2021 yılında pansiyonda kalmak isteyen öğrenciler Ailenin 2019 yılı  fert başına düşen gelir miktarı 14.640,00 (ondörtbinaltıyüzkırk) tl den az ise Parasız Yatılı kalabilecek; yüksek ise Paralı Yatılı kalabilecektir.  Paralı yatılı kalan öğrenciler için 2019-2020 yılı için ödeyecekleri yıllık ücret toplamı 3.515tl olmuştur.

*Okulumuzda 100 seyirci kapasiteli Kapalı Spor Salonumuz bulunmaktadır. Beden Eğitimi dersleri ve Basketbol, Voleybol, Futsal, Masa tenisi, Tekvando, Güreş vb. branşlarda Kapalı Spor Salonunda antrenmanlar yapılmaktadır.

*Okulumuza 2018, 2019 ve 2020 yıllarında Ümraniye, Çekmeköy, Taşdelen civarında ikamet eden öğrencilerimiz için ailelerin anlaştığı  bir servis ile okulumuza ulaşım sağlanmıştır. Servisin Kaymakamlık ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi onayları alınmış olup 2020-2021 yılında servis hizmeti verilecektir.