T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ŞİLE - Şile Oya-Ali Osman Keçici Sosyal Bilimler Lisesi

Serap KIRDAR KUZÖREN - Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı

Serap KIRDAR KUZÖREN, 1979 yılında Bornova-İzmir’de dünyaya geldi. Anne ve babasının öğretmen olması sebebiyle ilkokul, ortaokul ve liseyi Manisa’nın farklı ilçelerinde tamamladı. 1997 yılında kazandığı Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi İngiliz Dili ve Eğitimi bölümünden 2001 yılında mezun oldu. 1 yıl süre ile Ankara Keçiören ilçesinde özel bir kolejde İngilizce Öğretmeni olarak görev yaptı. 2002- 2006 yılları arasında Sakarya ili Hendek ilçesi Cumhuriyet İlköğretim okulunda görev yaptı. 2004 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı, Eğitim Programları ve Öğretimi alanında tezli yüksek lisansını tamamladı. Yine 2004 yılında, o dönem Devlet Planlama Teşkilatına bağlı olan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı irtibat kurma seminerleri ile İngiltere ve Çekya’da ağ kurma ve proje oluşturma eğitimlerine katıldı. 2006 yılında Ardahan’a atandı. 2007 yılının başında Ardahan Halk Eğitim Merkezi müdür yardımcısı olarak atandı ve bu görevi esnasında Polonya’da proje hazırlık ziyareti gerçekleştirerek, Yetişkin Eğitimi alanında Avrupa Birliği projeleri yürüttü. 2007 yılı Ağustos ayında İstanbul Tuzla’ya atandı. Tuzla’da farklı okullarda müdür yardımcısı olarak görev aldı.

2009 yılında bir tüzük ve çalışma prensipleri ile oluşturulan Tuzla Kaymakamlığı Proje Üretim ve Yönetim Merkezinde Birim Sorumlusu olarak görevlendirildi. 2009 yılından bu yana Avrupa Komisyonu’nun desteklediği Gençlik, Yetişkin Eğitimi ve Mesleki Eğitim alanında onlarca proje yürüttü. Avrupa Gönüllük Hizmeti kapsamında (European Voluntary Service) Tuzla Kaymakamlığı’nın Akredite Gönderen Kuruluş olması için gerçekleştirilen tüm çalışmalarda başarı göstererek, 2027 yılına kadar geçerli olan EVS Akreditasyonu almayı başardı. Yine 2009 yılından bu yana, EVS (European Voluntary Service) Avrupa Gönüllü Hizmeti ve ESC (European Solidarity Corps) Avrupa Dayanışma Topluluğu projeleri ile Gençlik Değişimleri ve Gençlik çalışanlarının hareketliliği projeleri kapsamında 300’den fazla gence Avrupa fırsatlarını sunarak, gençlerin yurt dışına gidip vizyonlarını geliştirmelerine katkı sağladı. 2009-2024 yılları arasında Tuzla Kaymakamlığı Proje Birimi Sorumlusu olarak görev yaparken 50’den fazla ülkede ağ kurma faaliyetlerine katıldı ve uluslararası projelerde gençler, öğrenciler, öğretmenler ve yetişkinlerin dahil olduğu projeler yürüttü. AB projeleri alanında 20 yıllık deneyime sahiptir. AB projelerinin yanı sıra,  İstanbul Kalkınma Ajansı 2011 yılı teklif çağrısı döneminde desteklenen ve Engelliler için hazırlanan “Erişilebilir Tuzla” Projesi ile  2016 Yılı teklif çağrısı döneminde kabul edilen ve üstün  yetenekli öğrenciler için hazırlanan “Potansiyelimi Keşfet, Geleceğimi Aydınlat” projelerinin koordinatörlüğünü yürüttü.

             Aynı zamanda, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile Sabancı Vakfı işbirliğiyle yürütülen “English Together” projesinin formatör eğiticilerinden biridir. Yabancı dil öğretiminde yeni yöntem ve teknikler, MEB İngilizce müfredatı konularında formatör öğretmen olarak görev almıştır. Türkiye´nin AB projelerinde program ülkesi olmasından bu yana (2004) proje geliştirme, yönetim ve uygulamalarında aktif rol almaktadır. Çok iyi derecede (C2) İngilizce ve A2+ seviyesinde Almanca bilmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.