T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ŞİLE - Şile Oya-Ali Osman Keçici Sosyal Bilimler Lisesi

Bağışçımız

 Ali Osman KEÇİCİ          

            Okulumuzu tam teşekküllü bir okul statüsüne kavuşturan hayırsever işadamı Ali Osman Keçici 15.06.1950 tarihinde dünyaya gelir. Kısa süren tahsil hayatını bırakıp babası Hüseyin Keçici ile  çalışmaya başlar. Şile, Karakiraz'da dere kenarına ilkel şartlarda, teknolojiden yoksun bir kum yıkama şantiyesinin kuruluşuna destek vererek, ülkemizde ilk kez uygulanan yıkanmış silis kumu üretimine başlarlar. Özverili çalışmaları devam ederken Ali Osman Keçici, yirmi ay süren vatani görevini tamamlayıp aile ocağına döner. Zamanla üretim kapasitelerinin yetersiz olacağını anlayınca babasıyla kapasitelerini arttırmak isterler. Bunun için teknolojik yapılanmayı ülkemize getirmeye karar verirler. Dökümcü dostları Haluk Akbaşoğlu'nun katkılarıyla Almanya'dan yeni teknoloji donanımlı tesis alarak, bu tesisi yine Karakiraz Köyü'nün dere kenarında kurmaya karar verirler. Saatte kırk ton işleme kapasiteli Silis kumu yıkama ve sınıflandırma tesisini faaliyete geçirip üretime başlarlar. Zamanla Karakiraz kum tesisinin saatlik işleme kapasitesi doksan tona çıkarılır. 1977 yılında, Siltaş Silis Kumları Sanayi ve Ticaret AŞ'yi kurarlar. Zamanın en son üretim teknolojisini yine Almanya'dan alıp Şile Sofular ile Kızılcaköy arasında, dere kenarına yapılmasını uygun görüp 60 bin m2 alanı Orman Bakanlığı'ndan kiralayıp tesisi kurarlar. 07.01.1990 tarihinde Ali Osman Keçici,  Oya Buğurman ile mutlu bir yuva kurar. Bu sırada iş hayatı ile ilgili çalışmalar hızla devam eder ve Siltaş AŞ' nin yönetim kurulu başkanı seçilir.

Baba-oğul, imkânları nispetinde hayır işlerine de zaman ayırarak, Allah'ın rızasını kazanmak için cami, okul, diyaliz merkezi inşa etmeye hız verirler. Ülkemizde 1999'da yaşanan deprem felaketi sonrasında Şile Merkez Camisi kullanılamaz hâle gelir. Caminin yapımını baba-oğul üstlenir ve bir yıl içinde yeni cami ibadete açılır. Camiye, HÜSEYİN KEÇİCİ'nin adı verilir. 2000'li yıllarda, Üsküdar Polis Hastanesi bünyesine diyaliz merkezi kurulur. Buraya FATMA - HÜSEYİN KEÇİCİ'nin adı verilir. 2009 yılında Şile Anadolu Öğretmen Lisesi'nin yapımını gerçekleştirirler. Okul ana bina, müdüriyet, kız ve erkek pansiyonundan oluşan bu yerleşkeye OYA – ALİ OSMAN KEÇİCİ'nin adı verilir. Aynı tarihlerde Gaziosmanpaşa Küçükköy'de Otistik Engelliler Eğitim Merkezi inşaatı tamamlanır. Okula, baba HÜSEYİN KEÇİCİ'nin  adı verilir. Yine ayrı tarihlerde Kırklareli ili Pınarhisar ilçesine Kırklareli Üniversitesi'ne bağlı bir yüksekokul yapılır. Buraya da HÜSEYİN KEÇİCİ'nin adı verilir. 2012 yılında baba Hüseyin Keçici'nin Bulgaristan'dan göç ederek geldikleri Ceviz Köy'e bir cami yapılır. Camiye, FATMA - HÜSEYİN KEÇİCİ adı verilir.  Baba ve oğul yönetiminde iki adet vakıf bulunmaktadır. Vakıflar aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız burs verilmektedir.

Saymakla bitmeyen hayır hasenat yapan aile büyüklerine ve bağışçımız Ali Osman KEÇİCİ'ye ne kadar teşekkür etsek azdır. Vefat eden aile büyüklerine Allahtan rahmet, hayatta olanlara uzun ömürler dileriz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.11.2012 - Güncelleme: 06.10.2022 12:47 - Görüntülenme: 7563
  Beğen | 23  kişi beğendi