4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ve 9. Bilim Fuarları

EDUTOPIA E-TWINNING PROJEMİZ

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ebediyete intikal edişinin 82. yılı nedeniyle hazırlanan İlçe Tören Programı okulumuz konferans salonunda yapıldı.

Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda katılımcının olduğu programa Şile Kaymakamı sn. Mehmet Nebi KAYA, protokol mensupları, okulumuz öğretmen ve öğrencilerimiz ile ilçe genelinde düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler katıldı.

Mezun olan 36 öğrencimizden 24 ü ilk 100.000 içerisinde bulunmaktadır.

1.880.000 öğrencinin katıldığı AYT sınavında Eşit Ağırlık'ta Türkiye 542. ve 791. si okulumuzdan çıkmıştır.

2014 yılında Anadolu Öğretmen Lisesinden Sosyal Bilimler Lisesine dönüşen okulumuzun ilk SBL Mezunları büyük bir başarıya imza attılar. Öğrencilerimizi tebrik eder,  emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz. İstanbul Anadolu yakasının tek Sosyal Bilimler Lisesi olan okulumuzdan mezun ettiğimiz öğrencilerimize üniversite hayatlarında başarılar dileriz.

Tem

Mezun olan 36 öğrencimizden 24 ü ilk 100.000 içerisinde bulunmaktadır.

Tem

Öğrencimiz Barış Özgür Okulumuzu temsilen Türk Kızılayı tarafından Heybeliadada düzenlenen Yazarlık Eğitim Kampına katıldı. Türkiye'nin 41 şehrindeki Sosyal Bilimler Liselerinde eğitim gören ve çeşitli dallarda yazılı ürünler sunmuş gençlerin katıldığı Yazarlık Kampına Necdet Subaşı, A. Ali Ural, Şule Köklü, Cengizhan Orakçı, Özcan Ünlü, Yıldız Ramazanoğlu, Nurullah Genç, Güray Süngü, Hüseyin Akın, Fahri Tuna, Şeref Akbaba ve Mehmet Şeker gönüllü olarak katkı sundu. Gençlere hem kitaplarından hem yazım serüvenlerinden bahseden yazarlarımız; okumak, yazmak ve yaşamak üzerine tecrübelerini genç kampçılarla paylaştı.

May

İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı Beslenme Diyetetik Bölüm Başkanlığında öğretim üyesi olarak çalışan Dr. Indrani Kalkan öğrencilerimize "Sağlıklı Beslenme Sağlıklı Gelecek " konulu konferans verdiler.

Öğrencilerimiz İngilizce olarak sunulan eğitimi ilgiyle takip ettiler. Katkılarından dolayı İstanbul Aydın Üniversitesine, etkili sunumlarından dolayı Dr. Indrani Kalkan hocamıza teşekkür ederiz.

May

29-30 Nisan tarihlerinde Trabzon´da gerçekleştirilen 11. Ulusal Öğrenci Sempozyumuna öğrencilerimiz Elif Yaren ÇETİN ve Havvanur KONDİ ile katıldık.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü; Şile İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ve Şile Oya Ali Osman Keçici Sosyal Bilimler Lisesi müdürlüğümüzce hazırlanan programla kutlandı.
Programa Şile Belediye Başkanı sn. Can TABAKOĞLU, Şile İlçesinde görev yapan daire amirleri, Işık Üniversitesi yetkilileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Okul Müdürümüz Hilmi YORULMAZ tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili hazırlanmış olan video gösterimi yapıldı.
Şile Halk Eğitim Merkezi Tiyatro eğitmeni Hanife İNAL´ın yönettiği; senaryosunu sn. Özgür BEKTEMUR, sn. Olcay UZUN, sn. Ruken ALAY´ın yazdığı ve okulumuz öğrencilerinin rol aldığı ´´Umudun Hikayesi´´ tiyatro oyunu izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Kas